Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeii

25 noiembrie este ziua cand in intreaga lume este marcata “Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeii”, pentru a aduce in constiinta publica faptul ca acest fenomen reprezinta o grava incalcare a drepturilor omului.

Cu aceasta ocazie, specialistii Serviciului Evaluare initiala, prevenire si interventie in situatii de abuz , neglijare, exploatare din cadrul DGASPC Sibiu participa la Marsul „Martorele tacute vorbesc – seara de veghe”, organizat de catre ALEG Sibiu. Ei vor imparti pliante cu mesaje care afirma ca violenta impotriva femeii este un comportament indezirabil, dezorganizat si deviant, dar si informeaza populatia cu privire la efectele negative ale violentei asupra femeii.

stop violenta

Conform statisticilor, in anul 2014, la nivelul judetului Sibiu au fost instrumentate 24 de sesizari cu referire la 85 de victime ale violentei in familie, respectiv 61 de copii si 24 mame, dintre care 45 de victime provin din mediul rural, iar 40 de victime provin din mediul urban. Dintre cele 24 de sesizari, in urma evaluarii situatiilor, s-a constatat ca 10 dintre acestea au fost confirmate, iar restul de 14 nu s-au confirmat (in unele cazuri, petentii si-au retras sesizarea si nu au mai dorit interventia DGASPC Sibiu). De la inceputul anului si pana in prezent, au fost instrumentate 24 de sesizari cu referire la 76 de victime, dintre care 24 de mame si 52 de copii. Dintre cele 76 de victime, 42 provin din mediul rural, iar 34 victime provin din mediul urban. Pana in acest moment, s-a constatat ca 13 sesizari sunt confirmate.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.