Ziua Eroilor, sarbatorita la Copsa Mica

Joi 25 mai 2017, orasul Copsa Mica si-a omagiat eroii la monumentul dedicat memoriei lor din fata primariei, exprimandu-si astfel recunostinta fata de cei care si-au indeplinit datoria sacra fata de natiune, prin curajul, devotamentul si jertfa suprema de pe campul de lupta.

Evenimentul a inceput dupa terminarea slujbei de Inaltarea Domnului (Ispas) prin tragerea clopotelor la bisericile din oras, a urmat apoi, la Monumentul Eroilor, intonarea imnului de stat, iar invitatii au participat apoi la slujba de pomenire oficiata de preotii locali.

Dupa depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor, pe acordurile muzicale ale imnului eroilor, au urmat discursurile oficialitatilor si ale invitatilor, care au relevat importanta acestei sarbatori, pentru mentinerea vie, in constiinta publica, a amintirii si cinstirii celor care, prin jertfa lor, au facut posibil viitorul de astazi.

Din pacate, anul acest,a la eveniment nu au mai fost prezenti veterani, in schimb au participat la comemorare, alaturi de oficialitatile locale: vaduvele veteranilor de razboi si urmasii acestora, consilierii locali, preotii, membrii Grupului de Dezbateri Publice, reprezentantii Politiei Nationale si Locale, Pompierii Voluntari, SMURD Copsa Mica, reprezentantii unitatilor de invatamant din oras, profesorii, elevii, prescolari si alti cetateni ai orasului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.