A XVIII-a editie a Zilelor Culturii Maghiare din judetul Sibiu

In data de 20 octombrie se da startul evenimentului cultural maghiar care, la fel ca in anii precedenti, este adresat comunitatii maghiare, si nu numai, din judetul Sibiu. Evenimentul se va desfasura timp de doua saptamani, iar actiunile incluse in program se vor desfasura in aproape toate localitatile din judetul Sibiu unde este prezenta minoritatea maghiara.

zilele culturii maghiare 2016

Pe parcursul celor doua saptamani se vor derula zeci de evenimente: dansuri populare, spectacol de teatru, balul strugurilor, stand up comedy, comemorarea revolutiei din 1956, precum si diferite seminarii.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc in data de 20 octombrie, la Sala Traube din Medias, unde participantii vor fi incantati in cadrul unui spectacol de stand up comedy. Programul continua ziua urmatoare, la Casa Millennium din Medias, unde va fi comemorat episcopul Márton Áron.

Sambata va avea loc traditionalul Bal al Strugurilor, care se va desfasura in sala de evenimente a complexului Strand din Medias, iar duminica va avea loc, la biserica reformata din Medias, o comemorare a revolutiei din 1956. In celelalte localitati cu minoritate maghiara se vor desfasura programe asemanatoare. Scopul acestui eveniment este pastrarea valorilor traditionale si culturale ale comunitatii maghiare din zona, precum si popularizarea acestora.

Organizatorii spera ca si in acest an numarul participantilor sa fie cel putin la fel de mare ca in anii anterior, dar, mai ales, ca publicul sa fie multumit, avand oportunitatea de a se familiariza cu cultura si traditiile maghiare.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.