Walter Ghicolescu lanseaza “Trecerea Lumilor” la Medias

Cantautorul Walter Ghicolescu vine la Medias pentru o dubla lansare. Concertul programat pentru joi, 28 mai a.c., orele 18:30, la Casa Schuller este precedat atat de lansarea unui nou album, cat si a volumului de proza scurta “Povestile cavalerului Folktrotter”, semnat de Elora Eka.

afis-walter

Cu cel de al patrulea album al sau, artistul Walter Ghicolescu revine in dimensiunea folkului cult, dupa experimentul rock din 2013, care s-a numit “Cantec rockstit”. “Trecerea Lumilor” este un material discografic complex (prin armonii si texte), ce probeaza mai demult anuntata intentie a lui Walter de a explora genuri muzicale inradacinate in folk si migrate spre alte zone lirice. De data aceasta, este vorba de un accent gospel-blues, sustinut prin backing vocals si orchestratie de pian, vioara, muzicuta, etc. Chitara lui Walter, achizitionata special pentru inregistrarile la acest album, se aude mai calda ca niciodata si, pe alocuri, e greu de ghicit daca asculti o ciupitura de chitara sau de harpa.

Odata cu lansarea albumului este lansat si volumul de proza scurta “Povestile cavalerului Folktrotter”, semnat de Elora Eka. Textele privesc, in cea mai mare parte, detalii din culisele vietii artistului, prezentate intr-o formula inedita. Fiecare poveste poarta numele unei piese marca Walter Ghicolescu. Cinci dintre capitolele cartii se refera la numele celor patru albume ale artistului si la numele conceptului Folktrotter (viitor album care insumeaza multe dintre piesele prezentate de Walter in prima auditie la Radio Neptun, in cadrul emisiunii de folk pe care artistul o realizeaza saptamanal).

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.