Un mediesean solicita demisia Ministrului Tineretului si Sportului

Un mediesean solicita demisia Ministrului Tineretului si Sportului. Mai jos ai scrisoarea deschisa adresata Primului Ministru, de catre Dorin Tichindelean.

Dorin Tichindelean
Dipl. Ing. Țichindelean Dorin Remus Antrenor Emerit – 6 Dan Karate-do

“Domnule Prim Ministru,

Nu credeam ca ma voi simti obligat, dupa 40 de ani de sport, sa cer demisia unui ministru provenit din randul sportivilor si cu performante notabile ca sportiv. Eu am practicat 8 ani de fotbal la Clubul Gaz Metan Medias, cativa ani de rugby in Brasov si de 38 de ani practic Karate-do.

Nu am facut niciodata distinctie intre ramurile de sport practicate, in sensul efortului fizic sau psihic depus, nici nu am considerat ca un sport este mai important decat altul. Nu m-a interesat niciodata daca acesta este sport olimpic sau nu.

Eu am considerat intotdeauna, intai ca sportiv si apoi ca antrenor, ca menirea cea mai importanta a sportului este aceea de a asigura tarii o populatie sanatoasa, cu dragoste de viata, fericita si care sa poata performa in toate domeniile, atat sportiv, cat si economic, social etc.

Sportul, intr-adevar, ne poate face o natiune fericita si sanatoasa!

A trebuit insa sa vina Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, care sa ne invete ca anumite sporturi sunt mai “speciale” decat altele, ca anumiti sportivi au dreptul la viata si fericire, iar altii nu.

Ii reamintesc doamnei ministru ca, din cei aproximativ 65.000 de sportivi legitimati in Romania, peste 30.000 provin din artele martiale, grupate in 11 federatii. Pentru toti acesti sportivi, artele martiale inseamna un mod de viata in care valorile principale sunt educatia, sanatatea, onoarea si respectul pentru ceilalti.

Toate aceste federatii au avut un buget de 3,4% din total, deci jumatate din sportivii legitimati ai acestei tari au beneficiat de 3,4% din bugetul alocat sportului. Aceasta in timp ce, sub obladuirea doamnei Tocala, bugetul baschetului s-a triplat, iar acum doamna Ministru Elisabeta Lipa a alocat 64.000.000.000 lei vechi canotajului, sport care nu are 200 de sportivi legitimati in Romania. Despre performantele din ultimii ani este bine sa nu discutam.

Acum, doamna Ministru a ucis de tot artele martiale, oprind orice finantare catre toate federatiile de profil. Celor 30.000 de sportivi legitimati li s-a luat astfel dreptul la sanatate si fericire. Eu consider ca acest gest este o crima odioasa la adresa poporului roman.

Deci, domnule Prim Ministru, demiteti un astfel de ministru cat mai repede, pentru a nu-si arunca umbra incompetentei si asupra guvernului.

Numiti un ministru care sa iubeasca sportul, in general, care sa prezinte proiecte de dezvoltare a sportului, pentru ca acesta sa-si poata indeplini principalul rol, acela de a contribui la sanatatea si fericirea romanilor. Nu trebuie sa fii un mare campion ca sa fii un bun ministru. Altele sunt calitatile necesare.

Si apropo!! Doresc sa cant imnul Romaniei ori de cate ori voi considera ca aceasta tara merita sa fie iubita”.

Niciun comentariu


  1. FELICITARI PENTRU ACEASTA POZITIE TRANSANTA, PREZENTATA IN MOD DECENT! Intr-adevar, un ministru care conduce un domeniu cu 65 de federatii dar sustine cu zeci de miliarde doar cateva dintre ele, iar pe restul le umileste, nu are ce sa caute acolo. Este o alta mostra de incompetenta crasa dar si rautate venita din partea unei alte campioane. Seria anilor negri inceputa de Carmen Tocala si continuata de Gabi Szabo, sper sa se incheie odata cu demiterea acestei Elisabeta “Ana Pauker” Lipa.

    Răspunde

  2. Acest antrenor, a cărui menire este si sa educe, ar putea sa se abtina de la a folosi “lei vechi” la mai mult de 10 ani de la conversia monetară. 6.400.000 lei este suficient de impresionant. Sau se crede Dan Negru prezentând Eurobingo din Hazna?

    Ar putea de asemenea sa evite compararea merelor cu perele. Cum sa stim noi daca 6400000 este mai mare sau mai mic decât 3,4% din buget?

    Si de ce ar trebui sa-i pese cuiva de artistii martiali daca ei sunt atât de fraieri încât sa aibă 11 federatii in loc de una, mare si tare?

    Răspunde

  3. Bina ca dumneavostra nu faceti diferenta intre un sport olimpic si unul care nu e olimpic. Eu fac sala, deci ar trebui sa primesc bani de la buget? Aberatii… Sporturile olimpice ne scot in strada de fericire, atunci cand sportivii romani aduc rezultate… sportul de relaxare mentala reprezinta altceva…

    Răspunde

  4. Măi să fie, aș fi jurat că am lăsat un comentariu aici, dar uite ca nu-i. Jos cenzura!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *