Un mediesean ii invata pe danezi sa joace tenis de camp

La doar 21 de ani, David Gabra este antrenor de tenis de camp in Danemarca. De anul trecut medieseanul face parte din stafful  Tennis Club Odense, sub indrumarea unui antrenor de Top 30 mondial WTA.

 David_Gabrea

David a inceput sa practice tenisul de camp de la varsta de 9 ani, in cadrul Clubului Dafora Medias, antrenat de Cristi  Luca. In anul 2009, Luca a plecat la CSS Medias,  iar David  l-a urmat ca jucator si  dupa aproximativ 2 luni a inceput sa antreneze grupe de copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani. “Sansa de a antrena pentru prima data am avut-o datorita antrenorului meu, Cristian Luca ce la sfarsitul unei sesiuni de antrenament m-a intrebat daca imi doresc sa-l ajut ca antrenor in principal cu grupele de copii mici. Am raspuns DA cu toate ca mi-a spus sa merg acasa sa ma sfatuiesc cu parintii mei deoarece aveam o varsta destul de frageda,dar stiam ca ei ma sustin in orice as fi decis” spune David.

David Gabrea tenis

In anul 2012 dupa absolvirea liceului Gabra a fost acceptat la facultatea Lillebaelt  din Odense, Danemarca. Pasiunea pentru tenis si-a spus cuvantul si departe de casa, dupa doar o luna petrecuta in Danemarca, David s-a inscris la Tennis Club Odense. Concomitent cu facultatea sportivul s-a antrenat in timpul saptamanii si in weekenduri juca pentru echipa a doua a clubului alaturi de alti trei jucatori, lucrul pe care il face si in prezent.

david gabrea club tenis

Clubul a schimbat managementul si stafful antrenorilor in octombrie 2014, ca antrenor principal fiind angajat Bill Eastburn din Florida,USA, fost antrenor de Top 30 mondial WTA, cu o vasta experinta in circuitul profesionist de tenis. Dupa doar doua antrenamente David a primit un e-mail in care Bill l-a rugat sa il contacteze cat mai repede telefonic.

“In aceasta convorbire Bill mi-a spus ca ii place energia mea si modul in care ma exprim pe teren. De aceea vrea sa imi ofere oportunitatea de a face parte din stafful de antrenori ocupandu-ma de grupe de copii (incepatori si intermediari), cu conditia de a fi dispus sa invat lucruri noi si sa ma adaptez stilului sau de a lucra. La fel cum am facut cu ani in urma am raspuns pe loc DA deoarece stiam ca sunt capabil, bazat pe experienta anterioara, sa indeplinesc toate cerintele acestui post. Cred ca este o oportunitate care se iveste o data in viata si dau totul pe teren in fiecare zi, fiindca este jobul si cariera visata”, mi-a scris medieseanul David Gabra. 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.