Teatru: O noapte furtunoasa la Medias

Mediesenii sunt invitati sambata, 16 martie a.c., la o noua piesa de teatru prezentata de Teatrul de Arta Deva. De la ora 18:00, actorii joaca “O noapte furtunoasa la Medias”.  Pretul unui bilet este 10 lei.  Intrarea persoanelor sub 18 ani este libera, in limita locurilor disponibile.  Biletele sunt puse in vanzare la Centrul de Informare Turistica, Str. Nicolae Iorga nr. 4.

“Daca ar fi sa rezumam piesa O NOAPTE FURTUNOASA am incepe sa amintim despre clasicul triunghi amoros sot-sotie-amant,  Titirca – Veta – Chiriac, o femeie divortata cu aere de ingenuua – Zita, un june viitor politician si patriot infocat – Rica Venturiano, un politist cu raison si rigid – Nae Ipingescu, si un copil de casa, amarat si un fumator impatimit – Spiridon.

Lumea prezentata de Caragiale este o lume defectuoasa, parazitara.

Daca o lume defectuoasa devine defectuoasa inseamna ca de fapt a devenit o lume normala.

Dar ce inseamna lume normala in zilele noastre ? Dar daca totul s-ar petrece intr-o realitate paralela ? istorie alternativa ? O realitate steampunk ? In care actiunea se desfasoara intr-o fabrica de cherestea unde comicul de limbaj se transforma intr-un limbaj mecanicizat iar replicile personajelor nu sunt de fapt, decat linii de cod de programare. Spatiul de joc seamana cu un santier, in care rotite mecanice si macarale turn determina miscarea personajelor intr-o structura automatizata, construita parca  sa redea metronomic  marele mecanism teatral al tipurilor de comic de limbaj, de situatii, de moravuri” spun reprezentantii Teatrul de Arta Deva.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.