Surorile Cristina Ploscariu si Dorina Cioplea expun la Medias

Sambata, 30 noiembrie 2013, de la ora 12.00, la Galeria Cirus din Medias, va avea loc vernisajul expozitiei de grafica, pictura si obiect ”Eu sunt Tu” semnata de surorile Cristina Ploscariu si Dorina Cioplea. Gazda evenimentului va fi artistul vizual Vasile Popescu iar scriitorul Dan Mircea Cipariu este invitat sa vorbeasca despre acest demers  artistic.

 afis expozitie Eu sunt Tu

”Sunt constienta de faptul ca daca nu as fi avut-o pe Dorina, Sora mea draga, nimic nu ar fi fost la fel. Eu nu as fi fost la fel. Incet, incet se strang in fiinta ei suflete pe care eu le-am iubit dintotdeauna. Pe care noi le-am iubit de dinainte sa ne nastem. Aceasta traire este atat interioara, cat si exterioara. Langa Dorina, ii simt pe Cei Plecati, la nivel de epiderma.Confortul intelegerii fara cuvinte, din care se naste mental, mai intai, devenind apoi material, un demers artistic, substitut al povestilor pe care ea le inventa mereu pentru a calma starile mele de frica. Acum ne vindecam reciproc. Orice as face, oriunde as fi, inchid ochii, imi iau Sora de mana si TOTUL trece.” (Cristina PLOSCARIU)

 

”Fiecare dintre noi ar fi putut fi Cealalta iar faptul ca ne-am nascut asa si nu invers tine doar de hazard. Lucrarile din aceasta expozitie demonstreaza faptul ca am plecat din acelasi punct (acelasi loc, aceeasi familie, aceeasi mostenire genetica etc) si, din cand in cand, ne putem intalni in acelasi punct. Si ca, desi suntem personalitati distincte si, uneori, chiar contrastante, avem si foarte multe lucruri in comun sau in completare. <<Eu sunt Tu>> este, de asemenea, pentru mine cel putin, inca un exercitiu de apropiere si regasire, atat personala cat si artistica. Sora mea este artistul in care, daca ar trebui sa aleg, as alege sa ma reincarnez si omul ale carui spaime si trairi le cunosc uneori mai bine ca pe ale mele” (Dorina CIOPLEA)

 

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.