Steffen Markus Schland concerteaza la Medias

Maine seara, de la orele 19:00, la Biserica Sf. Margareta va avea loc un nou concert de orga. De aceasta data Steffen Markus Schlandt ii va incanta pe medieseni.

Portret_Steffen-Schlandt

Steffen este initiatorul Festivalului de muzicasacra„Diletto musicale” din Prejmer si, din anul 2004, coordoneaza Festivalul „Musica Coronensis”, dedicat muzicii brasovene. Este membru in comisia de orgaa Bisericii Evanghelice C.A., care se implicain conservarea si pastrarea patrimoniului organistic din Romania. Astfel, a participat la restaurarea mai multor instrumente istorice, la Biserica Neagra, Rupea, Feldioara, Harman si Rasnov.

In perioada 2001–2004, a fost corepetitorul Societatii „Bach” din Würzburg. Din anul 2004, este dirijorul Corului „Bach” si organist la Biserica Neagradin Brasov. in acelasi timp, colaboreazacu Facultatea de Muzicadin cadrul Universitatii „Transilvania” din Brasov ca profesor asociat, predand disciplinele de solfegiu, muzicade camerasi orchestra. Ca organist, a concertat in numeroase tari din Europa si in Romania.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

10 comentarii


  1. Foarte interesant de a restaura instrumente muzicale si nu in ultimul rand conservarea si păstrarea patrimoniului organistic din România .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.