Spectacolul “Santinele”, la Restaurantul Chinezesc ZEN

In data de 5 mai a.c., Dan Ilcus organizeaza un nou spectacol la Restaurantul Chinezesc ZEN. De aceasta data, spectacolul se intituleaza “Santinele” si ii are ca protagonisti pe Nicu Zotta, Catalin Stepa si Corneliu Ioan Lapadatu. Invitat special este Cristian Pustai.

Pentru rezervari si informatii: 0749060552 / 0754497829

Rezervarile se fac numai pe baza de bilet. Suport artisti: 30 lei.

Nicu Zotta este unul dintre putinii artisti de calibru care s-au copt in afara Cenaclului Flacara. Valoarea sa a fost recunoscuta de lumea buna a folkului romanesc, marturie stand zecile de premii serioase dintre care amintim: Premiul individual folk la ”Cantarea Romaniei” (1987), Premiul ”Vali Sterian” (Festivalul ”Om bun” 2007), Trofeul Festivalului ”Om Bun” (2008), Premiul Radio France International (Calarasi), de mai multe ori Premiul I si Trofeul Festivalului National de Folk si Balada „Poarta Sarutului” de la Tg. Jiu, Trofeul ”Gil Ionita” (Onesti), Trofeul Bucovinei (Vatra Dornei 2008), Premiul special la Festivalul Castanelor (Ploiesti), s.a.

Catalin Stepa: Om al Vaii Jiului, de profesie jandarm montan la Straja, “eroul de pe DN7A”, cel care duce “o frumoasa povara” (Nicu Alifantis). Impins de la spate de Victor Socaciu, este unul dintre artistii valorosi ai generatiei sale. A initiat, din 2010, spectacolul de folk ”Cantec pentru prieteni – In Memoriam Tatiana Stepa (al carei fiu este – n.red.)”, organizat initial in Petrosani si ulterior la Palatul Cultural din Lupeni. ”Vreau sa pot merge pe strada fara sa ma claxoneze tramvaiele”, spune Catalin. Nu exista o reteta pentru a depasi loviturile vietii. Te adaptezi si… mergi mai departe. Am avut prietenii alaturi, dar, pana la urma… trebuie sa te ajuti singur. (…) Chestiile astea cu oameni veniti la spectacole gratuite organizate de administratiile locale, gen zilele orasului sau ceva asemanator, nu stabilesc valoarea unui artist […], dar cand ai un spectacol pe bani si lumea plateste biletul de intrare, atunci iti dai seama daca esti apreciat sau nu […]” (Replica HD, Ada Beraru, 08.01.2015)

Corneliu Ioan Lapadatu a mai aparut in concerte la Medias alaturi de Ovidiu Mihailescu (Carnaval) si Emeric Imre (Ipostaze). A urmat Scoala Militara de Muzica din Bucuresti (1971), membru in Fanfara Scolii Militare de Ofiteri din Sibiu si in Big Band-ul Casei Armatei din Sibiu la chitara si trombon. De-a lungul carierei, a abordat fenomenul muzical din multiple unghiuri, incepand de la muzica orchestrala si pana la folclor, rock sau jazz. A fost membru in mai multe formatii artistice sau trupe cum ar fi RIFF, Prefix 924, Transilvania Band, Radu Ghizasan Band, Snaco Dixie Jazz Band, Acoustic Band Jazz, Sonic, Meridian & Spectral Group, Orchestra Hermannstadt `07, Salt Band, s.a. A participat la numeroase spectacole sau turnee, in tara si in strainatate, amintind aici spectacolul “Cenusa timpului” sau “ROMANIAN JAZZ & JAM” – organizat de Institutul Cultural Roman din Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *