Sibiul – orasul artei stradale si in 2018

Festivalul International de Street ART de la Sibiu anunta o noua editie prin care continua demersul de transformare a orasului intr-o galerie de arta stradala, in perioada 2-8 iulie 2018. Etapa de inscriere si selectie a proiectelor pentru SISAF, editia a IV-a, a inceput oficial.

Primul Tur de Arta Stradala din Romania, ce cuprinde acum 47 de picturi murale si peste 3.500 metri patrati de culoare, va fi completat in acest an cu noi lucrari care vor insufleti zidurile gri si vor regenera intreg spatiul urban. Tema editiei este #CanYouFeel?, artistii avand libertatea sa exprime ceea ce simt atat prin murale de mari dimensiuni, cat si prin instalatii de arta, sculpturi sau performance-uri.

Se cauta artisti care sa picteze fatadele gri la SISAF, editia a IV-a

„Pornim intr-o noua aventura motivati ca la fiecare editie precedenta am reusit sa echilibram goliciunea zidurilor si amaraciunea betoanelor pe care sibienii le privesc in cartierele lor, zi de zi, prin picturi murale nu doar decorative, cat si cu mesaj. Am inceput in mod firesc cu fatadele scolilor si liceelor, continuam cu entuziasm pe ele, insa prima lucrare realizata anul trecut pe un bloc de locuinte ne motiveaza sa aducem arta stradala si mai aproape de oamenii din comunitate, in noi spatii urbane. Mai presus de orice ne dorim arta in oras si un oras in arta!”, declara Andrei Oltean, presedinte al Asociatiei ART Factory Transilvania.

Propunerile pot fi inscrise pe site-ul www.streetartfestival.ro prin completarea unui formular online, pana la 6 mai 2018. Proiectele vor fi analizate de catre un juriu format din specialisti in domeniu, fiind selectate 10 lucrari care se vor implementa fie pe panouri, fie pe fatadele disponibile stabilite impreuna cu Primaria Minicipiului Sibiu.

Sibiu International Street ART Festival este unic in lume datorita celui mai amplu Tur de Arta Stradala realizat pe zidurile scolilor si liceelor din oras. Fiind o varianta de turism alternativ, toate cele 47 de murale realizate de-a lungul celor 3 editii sunt marcate intr-o harta a circuitului, care se distribuie gratuit in hoteluri, spatii de cazare si puncte de informare a turistilor. Sibiu Street Art Tour poate fi parcurs cu bicicleta in aproximativ doua ore si jumatate.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.