Remember: Teodor Abramiuc, premiat pentru formula originala de Gel- Sare -Bazna

Se implinesc 10 ani de cand un inventator din Medias era premiat la nivel national pentru una dintre inventiile sale.  In 2009 inventatorul  Teodor Abramiuc a  primit medalia de aur din partea Institutului National de Inventica pentru formula originala de Gel- Sare -Bazna.

In 1998, Teodor Abramiuc, fost inginer chimist la ICPAO Medias, cu antecedente in brevete de inventie, decide sa se reorienteze profesional ca urmare a sucombarii cercetarii chimice in Romania. Noul domeniu ales este turismul balneo-climateric, ajungand sa lucreze la Hotelul Expro de la Bazna , statiune celebra pentru proprietatile curative ale Sarii de Bazna.

Curand,  a observat ca tratamentele cu Sare de Bazna  sunt cu adevarat eficiente, dar din pacate nu toata lumea are acces la binefacerile ei. Metoda traditionala de tratament cu Sare de Bazna este imbaierea la cada in apa calda sarata, tehnica total contraindicata celor cu afectiuni cardiovasculare femeilor insarcinate, copiilor. Mai mult , un tratament eficient ar trebui sa dureze cel putin 10 zile, si nu toata lumea are timp sau bani pentru o perioada completa de tratament.

 

Cu aceasta ipoteza, fostul manager in turism balneo-climateric si  chimist, Teodor Abramiuc,  a cautat o solutie. Se pare ca celebrul dicton “daca nu vine Mahomed la munte , vine muntele la Mahomed” s-a verificat si in cazul de fata. Plecand de la ideea de a aplica direct  Sarea de Bazna, pe zonele care necesita tratament, a inceput actiunea de cercetare si cautare a solutiilor , rezultatul fiind Gelul cu Sare de Bazna.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.