Remember: Nuntiul papal la Medias

Printre aniversarile din acest an se afla una referitoare la vizita nuntiului papal la Medias. In urma cu 80 de ani, Nuntiul papal, Monseniorul Andrea Cassulo, s-a aflat in vizita in orasul nostru. O fotografie realizata in timpul vizitei apare in cartea lui George Togan “Medias. Istorie romantata”, lansata de Editura “Dacia Traiana”, in anul 1944.  Fotografia a fost realizata de M. Montanu.

Monseniorul Andrea Cassulo a reprezentat Sfantul Scaun in Romania pana la  inceputul anului 1946, cand a fost declarat „persona non grata”.

Nuntiul papal (cunoscut și ca nuntiul apostolic) este reprezentantul diplomatic permanent (seful misiunii diplomatice) al Sfantului Scaun pe langa un stat și are rang de ambasador. Nuntiul mai serveste și ca reprezentant al Vaticanului pe langa Biserica Nationala, avand rolul de intermediar in relatiile Bisericii cu Sfantul Scaun. Nuntiul are intotdeauna rang de arhiepiscop.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.