Remember : Magic Medias

In acesta an se implinesc 35 de ani de la debutul discografic al formatiei mediesene Magic. Deseori in emisiunile mele i-am pomenit pe cei de la Magic, care au fost primii medieseni care si-au lansat piesele la casa de discuri Electrecord. Trupa a luat fiinta in anul 1968 componenta initiala fiind : Paul Wolff (chitara solo, vocal), Dan Dumitrescu (chitara bass, vocal), Constantin Masulescu si Paul Tomuta. In 1972 cantau  la Clubul Tineretului, apoi cu Paul Wolff, Paul Moldovan (chitara bass), Ion Ciocarlan (orga), efectueaza numeroase turnee in tara, pe litoral. In 1975 componenta se schimba din nou, cu Paul Binder la baterie.

Trupa a scos primul single in anul 1975 cu titlul „Formatia Magic Medias” in formula Paul Wolff – leader, chitara, voce, Paul Moldovan – bas, voce, Ovidiu Şurtea – percutie, voce si Ioan Ciocarlan – orga. Pe acest disc apar  2 piese: Poveste codrului, compusa de Paul Wolff pe versuri de Mihai Eminescu si Oda  compusa de Ovidiu Surtea – muzica si text. Apar in aceeasi formula in numeroase emisiuni TV si pe primele volume ale colectiei „Formatii pop” (vol I, 1975 – piesa Pasi pierduti, vol II, 1976 – Inspirtie).

Maine seara o sa ascultam la “Rock cu Norock” mai multe piese cu cei de la Magic.

Comentarii

5 comentarii


  1. D-le, HODARNAU, La multi ani pentru inceput…citesc comentriul dvs. despre Magic…daca in cartea ” Ghid rock ” au aparut niste date, puteati – daca l=ati cunoscut pe Paul Wolff ( acum in Germania )- cere mai multe informatii… Intr-adevar, trupa a luat fiintza in 1968 la Bucuresti ( toti eram studenti la IEFS )…eu sunt cel scris gresit Sisulescu in loc de Masulescu…EU, impreuna cu un coleg Cornel Jeles, am ” botezat ” trupa cu numele MAGIC ( va poate confirma Paul )…eram chitarist, iar celelalt membru, Paul Tomuta era la tobe…viata, meseria, ne-a despartit…si, in orice caz, in formula initiala, trupa suna de 10 ori mai bine, mai viril, mai…actual…vs multumesc pentru intelegere si va rog sa faceti corectura necesara…prof.pensionar, Constantin Masulesc, Craiova..


  2. Va multumesc pentru mesaj. M-ati facut o bucurie imensa. As vrea sa realizez un interviu cu dumneavostra dupa 12 ianuarie. La multi ani si un an nou fericit!
    O sa revin cu amanunte.


  3. Paul mi-a fost profesor de sport la Liceul Axente Sever prin ‘73 ori ‘74, cred. Îmi aduc aminte ca in una din sălile Liceului, la etaj, era o mică colecție de instrumente muzicale pe care le administra un domn care se ocupa de întreținere pe atunci, numit Cristea și care nu era deloc rău ca basist. Aici uneori venea Paul când avea “fereastra” și exersa la chitara acompaniat de acel Cristea. Era o încântare!


  4. Cu ,,Pasti pierduti„au devenit nemuritori.Desi e o piesa simpla are ceva magic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.