Remember: Elena Duculeci, primar al Mediasului

Azi, de Ziua Internationala a Femeii, va aduc in atentie un subiect la capitolul Remember. In cei 750 de ani de la atestarea documentara Mediasului, a existat o singura perioada in care la varful administratiei locale s-a aflat o femeie. In aceasta luna se implinesc 61 de ani de cand doamna Elena Duculeci a fost numita in funtia de primar al Mediasului. Mandatul a fost incheiat in luna septembrie a anului 1960.

Doamna Elena Duculeci s-a nascut in localitatea Macai, raionul Vedea, regiunea Pitesti. A lucrat o perioada la fabrica de confectii Steaua Rosie din Sibiu, dupa care a activat la Medias, la intreprinderea Salconserv, Uzinele Vasia Vasilescu, Gospodaria de Partid, Comitetul Raional P.R.M., Sfatul Popular. Pentru activitatea desfasurata, doamna Duculeci a fost premiata, in 30 decembrie 1957, cu Medalia Muncii, iar in 30 august 1959 cu Ordinul Muncii clasa a III-a.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Un comentariu


  1. Mircea te rog nu mai lauda un primar comunist.
    Oricit de bun crezi ca a fost a fost tot cominist .
    Adica pe scurt a servit pe rusi mai ales in perioada anilor 50-60.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.