Remember: Dubla aniversare a pilotului George Puflea

In aceasta luna, avem o dubla aniversare a pilotului George Puflea. Medieseanul Puflea a avut un rol important in miscarea aeronautica din Mexic, fiind, in urma cu peste o suta de ani, printre fondatorii scolii Escuela Nacional de Aviación din aceasta tara.

Luni, 16 octombrie a.c., s-au implinit 143 de ani de la nasterea lui George Puflea, motiv pentru care una dintre nepoatele sale din Mexic, Lucia Pufleau, a tinut neaparat sa vina in orasul natal al bunicului ei, sa vada panoul de la Muzeul Municipal Medias, realizat in colaborare cu Asociatia Culturala “Mediasul nostru”.

Si data de 6 octombrie este una speciala pentru pilotul Puflea. La aceasta data s-au implinit 110 ani de cand medieseanul a trecut Atlanticul si s-a stabilit in Statele Unite ale Americii. La varsta de 24 de ani, mediseanul s-a imbarcat in Germania, la Bremen, la bordul unui vapor cu destinatia America. Puflea a activat ca pilot-sef si instructor in cadrul scolii de aviatie Moisant din New York, Statele Unite ale Americii intre anii 1913-1914.

Alte detalii despre activitatea pilotului George Puflea gasesti aici.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.