Remember: Drumul spre glorie al Nadiei Hatagan

Pe 13 august 1979, la Medias, s-a nascut Nadia Hatagan, gimnasta romanca de valoarea mondiala, multipla medaliata la competitiile internationale: de doua ori campioana mondiala cu echipa Romaniei in 1994 (Dortmund) si in 1995 (Sabae) si o data campioana europeana cu echipa in 1994 (Stockholm).

nadia_hatagan

In urma cu 30 de ani, medieseanca isi incepea drumul spre glorie. In anul 1985, Nadia Hatagan era dusa de parinti la Deva, unde s-a desfasurat o preselectie pentru tinerele care vroiau sa faca gimnastica de performanta. Parintii aflasera de preselectie prin intermediul unui anunt publicat intr-un ziar. Nadia s-a clasat a saptea din doua sute de candidate.

De-a lungul celor 12 ani de cariera, sportiva mediesenca a evoluat la trei aparate si a avut un aport substantial pentru obtinerea a doua titluri mondiale din istoria gimnasticii noastre feminine. Din pacate, din cauza mai multor accidentari, Nadia a fost nevoita sa se retraga din viata sportiva in anul 1995.

Pentru merite deosebite de-a lungul intregii activitati sportive, Consiliul Local Medias i-a acordat, in acelasi an, titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Medias. Momentan campioana Nadia Hatagan Nekel locuieste in Germania.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

53 de comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.