Remember: 90 de ani de la primul articol consacrat savantului Hermann Oberth

In anul 1927, revista germana “Die Rakete” publica primul articol consacrat savantului Hermann Oberth. “Die Rakete” este considerata ca fiind printre primele publicatii dedicate zborului spatial, fiind sustinuta de “Vereins fuer Raumschiffahrt” (Societatea pentru Calatoria Spatiala).

Societatea pentru Calatoria Spatiala a fost infiintata la data de 5 iunie 1927, in Breslau, Germania, de catre Johannes Winkler, Max Valier si Willy Ley. Printre primii membrii s-a aflat si Hermann Oberth, care a fost ales mai tarziu presedinte al societatii, care includea multi oameni de stiinta din domeniul rachetelor din Europa.

Articolul a aparut inainte ca Hermann Oberth sa plece la Berlin, ca si consultant stiintific pentru filmul “O femeie pe Luna”, a regizorului Fritz Lang. Filmul a avut premiera in 15 octombrie 1929, an in care Oberth, impreuna cu studentii, inclusiv Wernher von Braun, au lansat prima racheta germana bazata pe combustibil lichid. In acelasi an, primeste premiul „Rep-Hirsch”, oferit de Societatea Astronomica Franceza si revine in Romania, predand fizica la Sibiu si la Medias.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.