Remember: 100 de ani de cand doi medieseni au inventat stergatorul de parbriz

In 2019 se implinesc 100 de ani de cand niste medieseni au inventat stergatorul de parbriz.  Sasii mediesenii Wiliam si Fred Folberth au fost instruiti de catre varul lor Adolf Haltrich in atelierul lor de lacatuserie. Apoi au emigrat in Statele Unite ale Americii, unde au inventat si brevetat, in anul 1919, primul stergator de parbriz automat, cu actiune pneumatica.

Primul stergator de parbriz automat Folberth construit in anul 1919 este expus din anul 2014 la Medias. Piesa a fost donate in 2013 Muzeul Municipal Medias de catre domnul Hansotto Drotloff reprezentant al Comunitatii Locului Natal Medias din Germania.

Wilhelm Folberth are peste 100 de patente, majoritatea lor in domeniul accesoriilor auto, dar este mai cunoscut in Statele Unite ale Americii, datorita unei inovatii destinate tirului sportiv cu arcul. Detalii ai aici.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.