Recital de chitara Varga András

Mediesenii sunt asteptati in aceasta seara de la ora 19, la Casa de langa Sinagoga din Medias, unde se vor putea delecta cu un recital de chitara flamenco cu Varga András.

In program vor fi stiluri traditionale de flamenco, tangos, alegrias dar si piese proprii. Intrarea este libera, dar donatiile sunt bine venite. Varga András este chitarist si artist plastic din Cluj-Napoca. A absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” in anul 1995. Concomitent a inceput sa studieze chitara flamenco autodidact, fiind influentat de chitaristul Paco de Lucia.

In 1997 a infiintat grupul „Guadalquivir”, prima formatie din Romania care interpreta flamenco traditional pe langa piesele proprii. Din anul 2000 si-a continuat activitatea timp de 10 ani la Budapesta. Aici a infiintat grupul „Verde del mar”, un grup complex de dansatori si muzicieni. In paralel, alaturi de flamenco traditional, si-a promovat muzica proprie.

Din anul 2010 revine in Cluj-Napoca, unde sustine mai multe concerte ca si chitarist. Repertoriul lui este impartit in doua sectiuni: una de flamenco iar cealalta de compozitii proprii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.