Radu Oreian expune azi la Cluj Napoca

Artistul plastic mediesean Radu Oreian expune azi la Cluj Napoca. Deseara de la ora 18:00, Radu are vernisajul expozitiei “The Last Agora’, in str. Avram Iancu, nr. 1A. Evenimentul este organizat in colaborare cu Iulia Marcu.

Cum s-ar putea lucra cu memoria copilariei, cu acele insule de amintiri pregnante care aluneca in fluxul firesc al timpului? Daca memoria unui eveniment este statica in aceeasi masura in care e fluida, repovestirea ei actuala s-ar supune inevitabil unei tensiuni organice.

Radu Oreian urmarește felul in care memoria creeaza aglomerari abstracte, acolo unde faptele copilariei nu sunt bine fixate, ci plutesc pe culoarele mai fine sau mai adanci ale trecutului.

Structurile vizuale pictate de el au la baza mai degraba scheme mentale instinctive. Subiectul pictat, candva realitatea traita, se gasește, descompus intr-un joc al materiei cu nazuința, undeva in zona lor de contact. De aici apare carnalitatea unor motive abstracte, aproape decorative (o curgere organica a texturilor pe intreaga suprafața a panzei). Lor li se adauga sugestiile unor repere palpabile, ca o a treia cale de citire a acestei panze de mari dimensiuni, ce funcționeaza ca o posibila harta a memoriei personale.

De curand Radu Oreian a expus la Paris si Mumbai.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.