„Q.E.D.”, seara de gala la Sibiu

Cel mai asteptat film romanesc al toamnei, „Q.E.D.”, scris si regizat de Andrei Gruzsniczki si selectionat in peste 20 de festivaluri internationale, va avea o proiectie de gala la Sibiu maine, de la 20.30, la Cinema Arta.

 AFIS QED_web

Este primul lungmetraj in care Ofelia Popii, actrita la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, are rol principal. Se vor intalni cu publicul si vor raspunde la intrebari si actorul Lucian Ifrim, directorul de imagine Vivi Dragan Vasile, alaturi de monteur-ul Dana Bunescu. „Q.E.D.” se lanseaza pe ecranele din Romania incepand cu 10 octombrie, in 27 de orase. Sibienii il pot vedea la Cinema Arta, in prima saptamana.

 Ofelia Popii_Sorin Leoveanu_QED_foto Ancuta Iordachescu

„QED” a fost remarcat in presa internationala pentru imagine, scenografia experta, semnata de Cristian Niculescu, si costumele Svetlanei Mihailescu. Potrivit publicatiei americane „Variety”, „QED” este „excelent filmat in alb-negru” si a reusit „o remarcabila recreare a epocii”. Produs de ICONproduction si filmat de Vivi Dragan Vasile, este primul film romanesc realizat pe pelicula alb-negru (ORWO) de la „Moromeţii” (1988) incoace. Formulele matematice si calculele din film poarta semnatura profesorului, cercetatorului si activistului Nicusor Dan.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.