Proiectul Cinema-edu in noiembrie la Medias

De la Youtube la marele ecran! Cinema-edu, cel mai mare proiect gratuit de educatie cinematografica vine la Medias. In perioada 04,05,06 noiembrie, liceenii sunt invitati la Cinema Mediensis pentru a lua parte la evenimentele Cinema-edu.

poster_cinema_edu_2_romgaz_50x70

De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti si din tara, iar in lunile octombrie si noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul in Ploiesti, Craiova, Medias, Targu Mures, Iernut si Roman.

Elevii si profesorii vor putea accesa si ghiduri didactice pentru fiecare film in parte, pentru a putea dezvolta si continua discutiile si in afara salii de cinema. Pentru mai multe detalii si programari la proiectii, profesorii din liceele aflate in Medias sunt rugati sa scrie pe adresa asociatia.macondo@gmail.com.

Liceenii iau pauza de la blockbustere si sunt invitati sa urmareasca trei filme de arta, pe marginea carora vor avea oportunitatea sa dezbata impreuna cu invitati speciali. Cinema-edu ii invita sa vada cum e viata in cea mai mare groapa de gunoi din lume, in documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece intr-un taram imaginar apocaliptic in „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) si cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian in „Io e Te” in regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Cinema-edu doreste sa familiarizeze publicul tanar cu filme din patrimoniul mondial, sustinand discutii si dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociatia Culturala Macondo organizeaza proiectiile Cinema-Edu inca din 2010, acesta fiind primul an in care proiectul ajunge la Medias. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezinta viitorul public de filme europene si independente, cu un vocabular format pentru intelegerea acestor productii, ce provoaca spiritul critic si creativ.

 Asociatia Culturala Macondo

Tel: 0723.234.005

 e-mail: asociatia.macondo@gmail.com

Mai multe informatii despre filme si despre editiile anterioare ale proiectului Cinema-edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro

 Sponsor oficial: Romgaz

 Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Judetului Prahova, Inspectoratul Scolar al judetului Sibiu, Inspectoratul Scolar Judetean Mures, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, Primaria Municipiului Craiova, Primaria Municipiului Medias, Primaria Municipiului Targu-Mures, Primaria Municipiului Roman, Asociatia K’ARTE Club Cinema Twins Ploiesti, Biblioteca Judetena Alexandru si Aristia Aman, Cinema Mediensis, Cinema Arta Targu-Mures, Biblioteca Oraseneasca Iernut.

 Parteneri media: Kiss Fm, Gazeta de Sud, Radio Sud, Stiri Actuale, Telegrama de Prahova, Medias News, Zi de Zi Mures, Ziarul Metropolis, Film Reporter, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, Cinefan, Societatesicultura.ro, SuntParinte.ro, AmDoar18Ani.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.