Proiect Erasmus+ la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Medias

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Medias a obtinut finantarea proiectului Erasmus+ PLEASENT SCHOOLS BY WEB 2.0 TOOLS, pe care il va implementa in perioada 1 septembrie 2018–31 august 2020, grantul finantat de UE fiind in valoare de 28770 euro.

PLEASENT SCHOOLS BY WEB 2.0 TOOLS este un proiect Erasmus+ de schimb interscolar, care se va desfasura in cadrul unui parteneriat strategic de educatie scolara si isi propune cooperare, inovare si schimb de bune practici, in colaborare cu unitati scolare din Portugalia, Polonia, Italia si Turcia.

Ideea principala a proiectului este de a crea o alianta europeana, prin care elevii sa constientizeze necesitatea folosirii social-media ca pe un instrument de a obtine in mod rapid si sigur informatiile de care au nevoie si, totodata, reducerea riscului de abandon scolar in randul elevilor care folosesc excesiv mediul online.

Prin acest proiect, cele cinci scoli partenere isi doresc sa formeze elevilor cu varsta cuprinsa intre 12–16 ani abilitati de folosire eficienta a internetului si a retelelor de socializare si sa incurajeze un stil de viata sanatos, precum si manifestarea activa a calitatii de cetatean UE. Pe parcursul celor doi ani de proiect, elevii vor avea ocazia sa cunoasca si sa experimenteze diversitatea culturala si valorile europene, prin intermediul schimburilor de experienta si al activitatilor de predare/invatare care se vor desfasura in tarile partenere.

Scopul principal al acestui proiect este de a arata elevilor din grupul tinta, si nu numai, ca pot duce o viata complexa si implinita prin adoptarea unui stil de viata echilibrat. Proiectul este relevant pentru societatea noastra, deoarece toate tarile participante in proiect au experimentat aspecte negative, rezultate din folosirea in mod gresit si excesiv a mediului online.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.