Premierul luxemburghez, in vizita la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA a intampinat astazi oaspeti de seama: delegatia oficiala a Marelui Ducat de Luxemburg, condusa de domnul Xavier Bettel, prim-ministrul luxemburghez. Aceasta vizita s-a derulat in contextul aniversarii a zece ani de la momentul in care Sibiul si Luxemburgul au impartit titlul de Capitala Culturala Europeana, in anul 2007. Un moment de bilant al colaborarilor trecute, vizita a punctat deschiderea celor doua parti de reinnodare a relatiilor si cooperarii in domeniul cultural, in baza experientei anterioare si a radacinilor istorice comune.

”Muzeul ASTRA reprezinta o punte intre trecut si viitor, un punct de intalnire a civilizatiilor europene, un loc in care Luxemburgul se regaseste si in care influente diverse se reunesc pentru a crea noi oportunitati. Am regasit aici un muzeu care contureaza istoria si patrimoniul romanesc, care prezinta legaturi intre trecut si viitor, lucruri care stau la baza istoriei noastre comune. Ma bucur de viitoarele colaborari intre Luxemburg si Romania, dar mai ales de cele intre Sibiu si Luxemburg”, a declarat, premierul luxemburghez.

Din delegatia oficiala luxemburgheza au mai facut parte Ambasadorul Romaniei in Marele Ducat de Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, Ambasadorul Luxemburgului in Romania, domnul Christian Biever, precum si alti reprezentanti ai institutiilor de cultura din Luxemburg care au lucrat impreuna cu echipa Programului Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.