Peter Kleinert concerteaza maine la Medias

In cadrul stagiunii de vara „Orgelsommer”, maine, de la ora 19.00, la Biserica ”Sfanta Margareta” din Medias, va concerta Peter Kleinert, din Germania . Peter Kleinert, nascut in 1959 in fostul Karl-Marx Stadt (astazi, Chemnitz), a studiat muzica sacra la Hochschule für Kirchenmusik din Dresda (Germania).

Peter Kleinert

A studiat orga sub indrumarea profesorilor Christoph Schwarzenberg, Ullrich Böhme, Ton Koopmann si Dietrich Wagler. Din 1984 este cantorul si organistul Bisericii evanghelice din Frauenstein, iar din 1999 al intregii parohii, cu toate localitatile aferente.

Este fondatorul si directorul stagiunii „Frauensteiner Kirchenkonzerte”, care cuprinde frecvent in program oratorii cum sunt: Oratoriul de Craciun, Patimile dupa Ioan, Patimile dupa Matei, Misa in si minor, Magnificat (de Johann Sebastian Bach), Creatiunea, Nelsonmesse (de Joseph Haydn), Recviemul de Wolfgang Amadeus Mozart, Magnificat, Paulus, Elias (de Felix Mendelssohn), Recviemul de Johannes Brahms, dar si concerte corale, de orga si de muzica de camera.

In 2007-2008 a fost asistent la lucrarile de restaurare a orgii Richard-Kreutzbach, construita in anul 1873. A realizat inregistrari pentru radio si pe CD. A concertat in Germania, România, Republica Ceha, Ungaria, Ucraina, Franta, Olanda si Elvetia. Din 2007 este implicat si in activitati sociale, fiind vicepresedintele organizatiei partenere din Germania a asociatiei „Vernis domoy”, centru pentru pacienti cu dependente din Potlava (Ucraina).

Programul concertului:

  • Josef SEEGER (1716-1782), zum 300. Geburtsjahr Praeludium und Fuge C-Dur
  • Klaus Dieter UNTCH (geb. 1968) Partita „Salz der Erde” (2016)
  • Max REGER (1873-1916), zum 100. Todesjahr Variationen und Fuge C-Dur über eine Hymne Johann
  • Sebastian BACH (1685-1750) Fantasie G-Dur BWV 572 Vitement – Gravement – Lentement
  • Johann Sebastian BACH Choral „Wenn wir in höchsten Nöten sein…” BWV 668
  • Johann Sebastian BACH Trio „Allein Gott in der Höh sei Ehr…” BWV 664
  • Johann Sebastian BACH Präludium und Fuge a-Moll BWV 543.
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

15 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.