Organizatorii Festivalului Icon Arts se alatura campaniei “Brancusi e al meu”

Evenimentul principal al Festivalului Icon Arts va avea loc pe 29 iulie a.c., ora 19:00 celebrand premiera nationala a Cantatei Catulli Carmina de Carl Orff, 10 ani de existenta a Grupului Vocal Acapella, dar si 10 ani de cand proiectul ICon Arts se desfasoara la Sibiu. Alaturi de Acapella, distributia este intregita de ICon Arts Percussion Group condus de Mircea Ardelanu – premiat in Elvetia pentru montarea acestei lucrari, pianistul si aranjorul Mihai Murariu, solistii Annemarie Condacse – soprana si Andrei Lazar – tenor si dirijorul Mircea Holiartoc.

IA_Brancusi

Organizatorii Festivalului Icon Arts se alatura campaniei “Brancusi e al meu” donand 50% din incasarile obtinute din vanzarea biletelor la concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff” campaniei Brancusi e al meu.

Brancusi e si al Festivalului Icon Arts si al sibienilor de aceea ne-am alaturat acestui demers pe care il consideram extrem de important pentru noi toti. Am decis sa donam jumatate din incasarile pe care le vom avea din vanzarea biletelor la cel mai important eveniment al Festivalului, cantata Catulli Carmina, contribuind astfel la aceasta actiune de protejare a valorilor romanesti” a declarat Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului Icon Arts.

Campania “Brancusi e al meu“ are ca scop strangerea sumei de sase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brancusi. ”Cuminţenia pamantului” a fost realizata de Constantin Brancusi in anul 1907, si aparţine patrimoniului cultural naţional, in categoria Tezaur. Alaturi de “Sarutul” si “Rugaciunea”, marcheaza cea mai apreciata perioada de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”. in prezent, ”Cuminţenia pamantului” este in proprietatea mostenitorilor arhitectului Gheorghe Romascu, care a cumparat opera de arta de la Constantin Brancusi in anul 1911.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *