Mihai Viteazul, in viziunea medieseanului Alexandru Molico

Atmosfera medievala revine la Castelul Corvinilor, in perioada 28 – 30 august a.c., la cea de-a IV-a editie a Carnavalului Medieval de la Hunedoara. „Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei”- APIR si Primaria municipiului Hunedoara au pregatit trei zile in care traditiile si legendele locului, arta si gastronomia secolului al XV-lea vor insufleti Castelul Corvinilor.

Io Mihai Voievod si Tara

Si in acest an, scenaristul mediesean Alexandru Molico prezinta o piesa la „Carnavalul Medieval” de la Castelul Corvinilor. Dupa trilogia „Iancu de Hunedoara”, in care, pe durata a trei spectacole – „Umbre si Eroi la Castelul Corvinilor”, „Legenda Inelului”, „Credinta si Sange” medieseanul a evocat personalitatea marelui comandant militar si marelui geniu politic, Ioan Huniade, in 2014, acum Alexandru, impreuna cu regizorul Stefan Dumitrascu, readuce in atentia noastra un erou unificator cu vocatie europeana: Mihai Viteazul.

„Intrarea la Carnavalul Medieval este libera pentru activitatile desfasurate in curtea exterioara din fata Castelului Corvinilor si zilnic, dupa ora 18:00, in castel. Intrarea libera se pastreaza inclusiv la spectacolul de foc si piesa de teatru ”Io, Mihai Voievod, si Tara”, cu mentiunea ca in ziua de sambata castelul se va elibera la ora 20:00, iar intrarea la piesa de teatru se va face in intervalul 20:30 – 21:00, in limita locurilor disponibile. Turistii care nu reusesc sa prinda un loc la spectacol pot urmari piesa de teatru pe un ecran amplasat in curtea exterioara din fata castelului”, a informat Primaria Hunedoara. Un interviu cu Alexandru Molico si imagini de la editia de anul trecut poti vedea aici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *