Marius Greab: Medieseanul care ne reprezinta la Targul de Turism de la Berlin

Zilele trecute bucatarul mediesean Marius Greab a fost invitat sa participe la Targul International de Turism de la Berlin. Marius a inceput sa gateasca din necesitate, dar si-a descoperit o latura pe care a dezvoltat-o si care acum da roade frumoase. Momentan, Marius lucreaza pentru doua restaurante din Sibiu. L-am rugat pe medieseanul nostru sa-mi scrie cateva detalii despre cariera lui in gastronomie.

Inceputurile

„M-am apucat de bucatarie prin 2012. Ma mutasem la Cluj si aveam nevoie de loc de munca, asa ca m-am angajat la un fast-food. Avand contact cu mancarea si cu unele produse, a inceput sa imi placa. M-am angajat rapid la un restaurant, ca ajutor de bucatar si om la vase, apoi am invatat rapid mersul pe acolo, trageam tare sa avansez pe alta pozitie si am si avansat.

Eram foarte ambitios si imi fixam teluri tot mai mari. Am cautat sa lucrez in localuri tot mai bune, am facut cursuri de specializare si am inceput sa citesc tot mai mult in domeniu, am avut de-a face cu diferite concepte. Asa am prins curaj sa ma implic in proiecte tot mai mari, dupa care am inceput sa particip la concursuri, unde am obtinut rezultate bune.

Chefi la cutite

Mi-am propus sa merg la ”Chefi la cutite”, am mers si am ajuns destul de departe. Am condus tot felul de bucatarii si restaurante, am lucrat si cunoscut o gramada de oameni foarte buni si cu nume foarte cunoscute din gastronomia romaneasca si cea de afara.

De putin timp, am intrat in organizatia ACEEA, condusa de domnul Radu Zarnescu, iar prin intermediul proiectelor derulate de aceasta organizatie am gatit pentru tot felul de personalitati, cum ar fi printul Nicolae, Simona Halep si multi altii”, mi-a spus Marius.

In restaurantele mediesene

Marius Greab a  lucrat putin si in Medias la Hotel Denis,  Hotel Binder Bubi, la Restaurantul Texas. Am avut si un proiect de suflet acasa la Medias si anume restaurant Fresh Spot si in prezent sunt executive chef la The Gallery si Bufnita in Sibiu,si zilele am primit vestea si onoarea de a participa impreu a cu Radu Zarnescu si inca sapte colegi din asociatie la cel mai mare targ de turism din Berlin.

Participarea este in cadrul Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana  gestionat de un Consortiu alcatuit din: Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.