László Kristófi si Eszter Bránya concerteaza azi la Medias

Stagiunea de concerte „Orgelsommer 2018” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita la un concert sustinut de LÁSZLÓ KRISTÓFI – orga si ESZTER BRÁNYA – vioara (HU). Concertul incepe la ora 19:00 si este cu intrare libera.

Organistul László Kristófi s-a nascut la Oradea, in 1990. Primeste primele indrumari la orga de la tatal sau, János Kristófi, de asemenea organist, dar si pedagog. Dupa absolvirea Liceului de Muzica „Bartók Béla” din Budapesta, unde invata tainele muzicii de la profesoara Lilla Szathmáry, este admis la Academia de Muzica „Liszt Ferenc” din Budapesta, avandu-i ca profesori pe László Fassang, János Pálúr si István Ruppert. Ulterior, obtine diploma de masterat la Academia de Muzica din München, sub indrumarea distinsului profesor Bernhard Haas. inca din timpul studiilor, este apreciat atat ca solist, in numeroase centre interne si internationale ale muzicii de orga, cat si ca acompaniator, alaturi de orchestre, ansambluri de muzica de camera, solisti vocali si coruri. A participat si a fost premiat la numeroase competitii international de orga.

Violonista Eszter Bránya s-a nascut in 1995, la Kecskemét (Ungaria). La inceput, a studiat vioara in orasul natal, apoi si-a continuat studiile la Academia de Muzica „Liszt Ferenc” din Budapesta, sub indrumarea profesorului Ádám Banda. Este implicata in numeroase proiecte muzical-culturale, interpretand in special lucrari scrise de compozitori contemporani, deseori, in prima auditie. Ca membra in diferite orchestre, a efectuat numeroase turnee in Germania, Franta, Austria, Cehia, Slovacia si Turcia.

Program :

 • Johann Sebastian Bach (1685–1750)
  Praeludium und Fuge c-Moll / in do minor, BWV 549
 • Johann Sebastian Bach
  Adagio und Fuge g-Moll für Violine solo / in sol minor pentru vioara solo, BWV 1001
 • Georg Muffat (1653–1704)
  Toccata e-moll / in mi minor
 • César Franck (1822–1890)
  Offertoire D-Dur / in Re Major
 • Franz Liszt (1811–1886)
  Consolation Des-Dur / in Re bemol Major
 • Max Reger (1873–1916)
  Basso ostinato, Op. 129, Nr. 6
 • János Vajda (*1949)
  Sonate für Violine solo, I. Satz / pentru vioara solo, partea I
 • Johann Sebastian Bach
  Toccata und Fuge d-Moll / in re minor, BWV 565
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.