Interviu cu poetul Dan Mircea Cipariu (video)

Dupa spectacolul 10×10 Nascut in Romania, de la Sighisoara am stat de vorba cu poetul Dan Mircea Cipariu, unul dintre initiatorii evenimentului de exceptie.

Dan Mircea Cipariu (nascut la 7 septembrie 1972, Bucuresti), licentiat al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, scriitor, jurnalist si manager de proiecte si programe culturale. A debutat in presa literara in 1988 (SLAST), iar editorial, in 1999, cu volumul Hai sa ne-ntalnim pe site sambata seara (editura Libra). In 2007, volumul sau de poeme Tsunami (editura Brumar), 2006, a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

In 2008, a initiat si coordonat proiectul ,,Scriitori pe Calea Regala”, iar din 2009 pana in prezent, proiectul „Maratonul de poezie si jazz”. Intre, 2011 si 2018, de Ziua Culturii Nationale, a initiat si coordonat proiectul „Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului”.

Mircea este fondatorul si presedintele asociatiei Euro Culturart, ce detine o galerie dedicata tinerilor artisti vizuali din Europa – „Atelier 030202”, coordonata de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Este editorul http://www.xn--ageniadecarte-sye.ro/, spatiu virtual in care sunt prezentate la zi evenimentele de carte si arta. Este presedintele Opera Scrisa.Ro, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul sau singuratatea vine pe facebook, publicat in anul 2012 la Editura Tracus Arte din Bucuresti, este considerat de editorul Cosmin Perta „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 si nu numai”.

In prezent, lucreaza la tema doctorala de cercetare „Tipare ale imaginii poetice”, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la Scoala Doctorala a Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.