Intalnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene

Regiunea Sibiu va gazdui in perioada 11 – 14 februarie 2019 a saisprezecea intalnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene. Toate regiunile europene care au purtat acest titlu incepand cu anul 2016, precum si cele care vor purta titlul pana in 2021 vor lua parte la acest eveniment.

Tematica intalnirii o reprezinta conexiunea urban – rural, pentru care regiunea noastra a fost aleasa ca un exemplu de buna practica. Invitatii vor dezbate subiecte conexe legate de gastronomie si vor descoperi in cele 4 zile cateva din exemplele de succes sibiene.

Ceremonia de transfer a titlului va avea loc in data de 12 februarie 2019, incepand cu ora 19.00, in sala de ceremonii a Academiei Fortelor Terestre din Sibiu, str. Revolutiei, nr 3-5. La ceremonie vor putea participa, pe langa invitatii locali, regionali si nationali si 200 de sibieni, care se pot inscrie pentru a primi o invitatie pe site-ul sibiugastronomia.ro pana duminica, 10 februarie 2019, inclusiv. In cazul in care numarul de persoane care doresc sa participe este mai mare de 200 se va organiza o tragere la sorti, rezultatele fiind publicate in ziua de 11 februarie 2019 pe acelasi site.

Programul delegatiei va include:

  • Luni, 11 februarie 2019: vizita si demonstratie culinara la restaurantul de gheata de la Balea Lac, avand ca tema muntele, turismul activ, gheata si focul;
  • Marti, 12 februarie 2019: ceremonia de transfer a titlului de la regiunile gastronomice care au avut acest titlu in 2018 catre cele care il vor purta in 2019: Sibiul si Egeea de Sud;
  • Miercuri, 13 februarie 2019: lansarea conceptului de gastronomie regionala –    bucataria ciobaneasca.

Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana este gestionat de un Consortiu alcatuit din: Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *