”Gusturile Toamnei”, avanpremiera Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019

Judetul Sibiu face prima repetitie cu public pentru programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019. Avanpremiera ”Gusturile Toamnei” va avea loc in week-endul 11-12 august, cand gustul Sibiului ii va surprinde cu produse locale pe toti cei care vor fi prezenti in municipiile Sibiu si Medias, precum si orasele Ocna Sibiului, Saliste si Miercurea Sibiului.

Show-ul culinar este creat si organizat de Consortiul RGE 2019, format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

”Gusturile Toamnei”, avanpremiera Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, este un eveniment ce promoveaza consumul produselor de calitate, obtinute in mod natural si local. „Gusturile Toamnei” este un eveniment ce va ispiti orice gurmand si va starni curiozitatea tuturor.

Actorii principali ai evenimentului vor fi bucatari iscusiti care vor face demonstratii culinare, jongland cu maiestrie retete de neuitat, de la pastrama de oaie, gulas de vita, la papricas de pui, carnati de Sibiu cu mustar si garnitura de cartofi.

Regalul culinar se va desfasura pe strada Cetatii, considerata cea mai frumoas strada din Sibiu, precum si in muzeul in aer liber al Complexului National Muzeal ASTRA, unde vedeta evenimentului va fi cel mai mare taur la protap din Romania, crescut intr-o ferma din comuna Marpod, judetul Sibiu. 1.700 kg de carne de vita Angus vor fi gatite de chef Radu Zarnescu in cadrul unui show culinar live, publicul avand parte de o experienta culinara unica.

Mediesenii sunt asteptati cu bunatati langa Hanul Greweln, unde vor avea loc animatii oferite de copii si un spectacol de muzica populara cu interpreti locali. In plus, al doilea municipiu din judetul Sibiu va fi gazda unui concurs adresat tinerilor bucatari, cei selectati urmand sa intre in finala Young Chief Awards, programata pentru 19 august in Piata Mare.

Pentru turistii aflati in statiunea Ocna Sibiului, „Gusturile Toamnei” vor fi servite in zona lacurilor, in timp ce la Saliste, voia buna adusa de sarbatoarea Zilele Culturale ale Orasului Saliste va fi completata de placerea savurarii produselor din gastronomia locala preparate de chefi renumiti, in Piata Junilor.

„Gusturile Toamnei” ii vor incanta si pe locuitorii din Miercurea Sibiului, dar si pe cei care vor tranzita orasul, intrucat primaria orasului a pus la dispozitie Piata Corneliu Medrea pentru desfasurarea evenimentului. Aici, spectacolul culinar va avea loc doar in ziua de duminica, 12 august,intre orele 14-20. Evenimentul de la Miercurea Sibiului se va bucura de prezenta indragitei interprete de muzica populara Mariana Anghel, care va oferi un recital alaturi de fiica ei, Adriana Anghel.

Pentru a face cinste titlului de Regiune Gastronomica Europeana 2019, sambata 11 august si duminica 12 august, sibienii si turistii sunt asteptati la cel mai mare spectacol de Live cooking din judetul Sibiu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.