„Foc si groaza” la Luna Plina

In acest final de saptamana, nimeni nu mai doarme in Biertan. De joi pana duminica, intre 10 si 13 august, cat tine editia cu numarul sase a Festivalului de Film Horror & Fantastic ”Luna Plina”, somnul este o activitate tangentiala si pur facultativa. Iubitorii de filme de gen se vor putea bucura de o selectie care trece prin toate tipurile de horror: de la slasher la found footage, de la criminali dezaxati la fantome, exorcizari sau povesti bazate pe intamplari reale.

Proiectia filmelor incepe, in fiecare zi, la ora 14.00 si se termina tarziu dupa miezul noptii. Dar asta nu este tot! Pentru ca orice experienta horror care se respecta are la baza macar o legenda urbana, anul acesta ne vom convinge ca fantomele din Transilvania sunt mari amatoare de povesti de groaza la lumina focului. Drept urmare, vineri si sambata, de la ora 23.00, la terasa „La tarus” se intampla prima editie de „Foc si groaza”: oaspetii ”Luna Plina” vor putea lua legatura cu spiritele celor disparuti si le vor afla povestile.

Conversatiile se vor purta in jurul unui foc de tabara, printr-un intermediar-povestitor despre care se spune ca seamana leit cu Silviu Gherman, dar se prezinta ca Sebastian Fatu si este unul dintre cei mai blajini si inclusivi parlamentari cu lumea de dincolo. Supranumit “barbatul teribil al internetului”, Silviu Gherman este scriitor, actor, muzician si performer. Focul de tabara va respecta normele de siguranta, acest lucru nefiind valabil si pentru fantome, drept pentru care atat organizatorii festivalului, cat si Silviu Gherman (sau Sebastian Fatu, in functie de unghiul din care il privesti), recomanda tinutul de mana si socializarea. Joi, 10 august, incep inscrierile la Ghost Hunt 2017.

Si anul acesta, participantii, organizati in echipe de doua pana la patru persoane, vor dezlega coduri care nu sunt ceea ce par a fi, vor raspunde la ghicitori alambicate si vor construi obiecte cu proprietati magice, totul in ajutorul deja celebrului Proiectionist Posedat. In ultimii trei ani, echipe de concurenti isteti au dezlegat misterul proiectionistului si i-au eliberat sufletul din capcana in care era prins de mai bine de un secol. Contactat printr-o sedinta de spiritism digital, Proiectionistul s-a declarat recunoscator si a promis sa revina anul acesta, insa cu indicii mai dificile ca niciodata.

Tot joi, 10 august, Biertanul isi va deschide portile pentru nu unul, ci doua escape rooms. Curajosii care se vor incumeta sa intre in The Dungeon sau in Escape my Room vor avea 60 de minute la dispozitie sa evadeze. In The Dungeon scopul este sa iesi viu din camera inainte sa iti expire timpul, printre urme de sange, lumini palpaitoare si un aer care pastreaza, parca, ecourile victimelor torturate de Proiectionistul Posedat. Escape my Room aduce la Biertan aventura Inferno, adaptata dupa romanul de succes international al lui Dan Brown. Jocurile de tip escape room sunt printre cele mai populare din lume. Sunt jocuri reale de evadare in care participantii trebuie sa puna cap la cap indiciile ascunse in incapere, sa deschida lacate, sa descifreze coduri si sa rezolve puzzle-ul, cu misiunea de a gasi cheia de la iesire.

Programul complet al acestei editii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.