Festivalul “Medias Cetate Medievala – targ de mestesuguri vii”, editia a XI-a

Dupa Bistrita, Brasov si Cluj-Napoca, municipiul Medias va gazdui, in perioada 19-21 iunie a.c., in cadrul celui mai important festival al verii “Medias Cetate Medievala – targ de mestesuguri vii” editia a XI-a, “Caravana Artei si Mestesugului”.

Initiativa vine din partea Directiei pentru Cultura Medias in colaborare cu Breasla Mestesugarilor si are ca scop celebrarea “Zilei Mondiale a Artei si Mestesugului”. Manifestarea se va desfasura in centrul orasului – Piata Regele Ferdinand I, si include ateliere deschise ale mestesugarilor, cu demonstratii si programe pentru copii, unde cei doritori vor putea sa se initieze in tainele unor meserii precum tesutul la razboi, suflatul sticlei, pictura, olarit sau prelucrarea metalelor.

Medias Cetate Medievala 2015festival mediva’

Programul zilnic al activitatilor pentru copii, respectiv al demonstratiilor este dimineata intre orele 11.00 -12.00 si dupa-amiaza intre 14.00 -16.00. Pe langa targul mestesugarilor, veti gasi bunatati preparate dupa retete traditionale, afumaturi, specialitati de branza si cascaval, dulciuri, jucarii si podoabe. Dintre noutatile oferite publicului larg in cadrul evenimentului, amintim inaugurarea unei Galerii de arta in curtea Bibliotecii municipale ”St.L.Roth” si vernisarea unei expozitii in cadrul acesteia, precum si doua expozitii stradale: ”Icoane in straie romanesti”, autor Nicu Cociorva din Bacau, si ”Portile secuiesti – patrimoniu si identitate” a lui Kovács Piroska, amplasate in Piata R. Ferdinand I.

De la festivalul din acest an nu vor lipsi cavalerii din Medias, Paladinii de Terra Medies, alaturi de cei sositi din alte orase medievale din tara: Artgotica din Sibiu, grupul de reconstituire istorica Terra Ultrasilvana din Brasov, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara si Fratii Corbi din Timisoara. Acestia vor fi prezenti in costumele lor specifice, vor oferi spectacole pline de culoare, lupte cu spada la punctaj, dansuri medievale, scenete medievale si spectacole pirotehnice.

Nume sonore ale muzicii de calitate, precum Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Truverii, Trei Parale, Walter Ghicolescu, Motto, Blackbeers, Bordo Sarkany si multi altii sunt invitati sa incante auditoriul cu piese adulate de publicul tanar, dar si de cel trecut de prima tinerete. Festivalul “Medias – Cetate Medievala” invita si anul acesta intreaga comunitate medieseana, dar si oaspeti de pretutindeni, sa participe la sarbatorirea traditiei, portului, spiritului legendei si misterului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.