Festivalul „Toamnă barocă la Avrig”

Primăria şi Consiliul Local al oraşului Avrig, Asociaţia „Prietenii Avrigului”, Muzeul oraşului Avrig şi Centrul de Informare Turistică Avrig, în parteneriat cu Fundaţia Samuel von Brukenthal şi Ton Mariage organizează sâmbătă, 10 octombrie, la fosta Reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig, prima ediţie a Festivalului „Toamnă barocă la Avrig”.

Festivalul, o adevărată premieră pentru ţara noastră, îşi propune să promoveze şi să readucă în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc de acest fel din România, dar şi multe alte elemente ale acestui stil prezente şi cunoscute în această zonă.

Palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803), guvernator al Transilvaniei, a fost construit între 1780 şi 1785 după modelul palatului Schönbrunn din Viena. Clădirea în stil baroc are formă de U cu un corp central şi 2 aripi laterale. Aici a fost expusă renumita colecţie a baronului Brukenthal formată din 212 tablouri şi 129 gravuri, în prezent găsindu-se la Muzeul Brukenthal.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Niciun comentariu


  1. Sunt realmente uimit, pe zi ce trece, de potentialul remarcabil al zonei in care am decis sa-mi instalez "cortul" de aproximativ un an de zile 🙂 Sunt un fan declarat al artei & arhitecturii vieneze, fapt ce ma face implicit nerabdator in a vizita locul descris de tine.
    Toate cele bune & la cat mai multe stiri de genul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.