Expozitie in memoriam Peter Weber la Muzeul Medias

Muzeul Municipal Medias va deschide o expozitie in memoriam ornitologului mediesean Weber P. Peter. Expozitia de pasari va fi vernisata in data de 28 martie si va fi deschisa pana in data de 1 iunie 2013.  Peter Weber s-a nascut in 1947, a urmat scolile la Medias, absolvind liceul in 1965, dupa care s-a inscris la Facultatea de biologie a Universitatii din Cluj.

Dupa ce a absolvit-o (1970) si dupa satisfacerea stagiului militar, obligatoriu in acea vreme, Peter a fost incadrat ca profesor de biologie, un timp la Bratei, apoi la Medias, Dupa obtinerea definitivatului a parasit insa invatamantul mediu, fiind angajat ca muzeograf la Muzeul Municipal din Medias, in cadrul caruia a ajuns dupa un timp sef de sectie (sectia de stiintele naturii), iar apoi director (1993).

Peter Weber

Activitatea sa in muzeul mediesan a fost intrerupta doar în perioada 1990-1992, cand Peter Weber a activat ca deputat in Parlamentul Romaniei, ales din parea Miscarii Ecologiste, partid „verde“ care a debutat pe scena politica a tarii cu mari perspective si promisiuni (dar care dupa putini ani a sfarsit lamentabil). In 1992 a revenit la muzeu, apoi si-a sustinut doctoratul la Cluj; din 1995 a predat la Facultatea de ecologie din Sibiu, iar din 2000 la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj, la linia germana. Weber a decedat in aprilie 2008 si a primit post-mortem titlul de Cetatean de onoare al Municipiului Medias.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.