Expozitia Mineralia- Cristale si podoabe din pietre naturale

Expozitia cu vanzare de minerale si bijuterii ,,Mineralia” revine anul acesta la Muzeul Gazelor Naturale, in perioada 7-10 decembrie, in intervalul orar 10:00-18:00, pe Sos. Sibiului, nr.5 din Medias. Intrarea este libera. 
                                           
Intre pietrele folosite in podoabe, bijuterii sau ornamente, agatul ocupa un loc special. Este o piatra fascinanta prin infinitatea de modele, texturi si culori pe care le prezinta. Agatul a fost folosit de oameni inca din preistorie, cu mii de ani in urma. In Grecia Antica si in Imperiul Roman a fost cea mai cunoscuta piatra de podoaba, slefuita sau sculptata in camee. In timpurile moderne, bijutierii Art Nouveau au fost cei care au redat maretia acestei pietre, folosind in mod special agatele viu colorate.
Zone faimoase cu exploatari de agat au existat în Italia, Germania si India, dar acum sunt secatuite. Exista depozite enorme in Brazilia, Uruguay, Mexic sau Madagascar. Cele mai cunoscute si mai frumoase agate din Romania se gasesc in Muntii Apuseni, la Brad si Techereu.
               
Din 2007, Expozitia Mineralia va propune o incursiune in lumea pietrelor fine si pretioase: agat, ametist, citrin, calcedonie, granat, jad, lapis lazuli, malachit, opal, turmalina, safir, rubin.
Minunatii ale naturii, prezentate în toate formele, de la piatra bruta la bijuterie:
  •                                 Pietre brute – cristale si minerale de colectie, fosile, meteoriti
  •                                 Pietre taiate si slefuite pentru montura (geme)
  •                                 Bijuterii originale, numai din pietre naturale
  •                                 Ornamente din piatra slefuita
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.