Evenimente dedicate aniversarii Drapelului National

Primaria Municipiului Medias in colaborare cu Unitatea Militara 01810 Medias si Protopopiatul Ortodox Roman Medias vor celebra, in acest an, Ziua Drapelului National, o aniversare devenita traditie la nivelul intregii tari, ce evoca momentul istoric de la 1848 de recunoastere si instituire oficiala a tricolorului ca drapel si simbol unitar al natiunii romane.

Evenimentele dedicate aniversarii Drapelului National vor debuta marti, 25 iunie 2019, de la ora 18.00, in Piata Corneliu Coposu, cu un ceremonial militar si religios de coborare a acestuia de pe catargul din fata Primariei Medias si purtarea, cu onoruri militare la Catedrala Ortodoxa ,,Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” unde va avea loc slujba de sfintire.

A doua zi, 26 iunie, de la ora 12.00, drapelul va fi arborat din nou, in Piata Corneliu Coposu, in cadrul unei manifestari festive ce va evoca insemnatatea, semnificatiile si evolutia simbolurilor nationale de-a lungul istoriei noastre.

Evenimentul din acest an se va bucura si de prezenta fanfarei ,,FORMUSIKA” din Sibiu, condusa de dirijorul Viorel Mailat, a carei muzicieni vor sustine in data de 25 iunie, dupa incheierea primei zi a festivitatilor, in jurul orei 18.30, un concert extraordinar in Piata Regele Ferdinand I.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.