Editie aniversara a Zilelelor Culturii Maghiare din judetul Sibiu

In perioada, 19-28 octombrie a.c., se desfasoara a douazecea editie a Zilelor Culturii Maghiare din judetul Sibiu. Anul acesta se implinesc douazeci de ani, de cand toamna, pentru comunitatea maghiara din judet inseamna evenimente si festivitati.

Programe pentru copii, teatru, prezentare de carte, vizionare de film, slam poetry, stand-up comedy, spectacole de dans popular si multe alte evenimente isi asteapta publicul timp de zece zile.

„Nu putem sa nu mentionam importanta Zilelor Culturii Maghiare din judetul Sibiu. Acestea sunt zilele in care comunitatea maghiara din judet are posibilitatea de a participa la evenimente culturale maghiare, deoarece in timpul anului acestea nu sunt accesibile pentru publicul maghiar din judetul Sibiu. Aproape zece localitati din judet sunt implicate in proiect: Medias, Sibiu, Dumbraveni, Alma, Smig, Copsa Mica, Blajel, Agnita si Boian.

Va prezentam cateva atractii din aceasta editie: Teatrul Metamorf din Budapesta, Opera Maghiara de stat din Cluj, concert trupa Titan, balul strugurilor, proiectii de film, slujba festiva ecumenica, stand-up comedy. Intrarea va fi libera la toate programele, dar pana atunci eliberati-va calendarul, revenim cu informatii in curand!”, spun organizatorii.    

Directia de cultura, sport, turism si tineret din cadrul Primariei Municipiului Medias este si anul acesta partenerul principal al proiectului, iar organizatorii sunt: UDMR org. jud. Sibiu, UTDM Medias, Societatea Maghiara de Cultura din Transilvania org. jud. Sibiu, Asociatia Culturala Gyöngyvirág.   

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.