Dezbaterea „Memorialul durerii – o istorie altfel”

eveniment memorialul dureriiLuna decembrie este dedicata eroilor romani, celor care au avut curajul de a se impotrivi hotararilor Statului si care au platit cu viata in lupta pentru libertate a poporului roman. Astfel, la Biblioteca municipala „St.L.Roth” Medias, va avea loc o dezbatere cu tema „Memorialul durerii – o istorie altfel”, in care elevii Liceului Teoretic ”Axente Sever”, indrumati de domnul profesor Constantin Schiau, vor viziona un documentar despre persecutia Securitatii asupra populatiei in celebrele inchisori comuniste, in taberele de reeducare prin munca, in care reprezentantii intelectualitatii romanesti au fost trimisi si lasati sa moara, ”vinovati” de activitati „antistatale”.

Cu acest prilej, voi prezenta cartea „Sperante pe cartela”. Este povestea a patru tineri medieseni care au indraznit sa ceara un lucru simplu, dobandit de fiecare om, prin nastere: libertatea. De aceea, ei au devenit peste noapte ”tradatori de Stat”, au fost ridicati de Securitate si trimisi la inchisoare in Bucuresti pentru a fi anchetati si condamnati pe viata.

Coperta-Sperante pe cartela-2014

Manifestarea este programata luni, 14 decembrie a.c., cu incepere de la ora 12:00, si se adreseaza tuturor celor interesati de evenimente si fapte petrecute de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace, pana la Revolutia din decembrie 1989.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.