CS Ippon Medias: Andreea Topa, campioana mondiala UWK

Clubul Sportiv Ippon Medias a avut reprezentanti la primul Campionat Mondial UWK (United World Karate) in Slovenia. Campionatul s-a desfasurat in perioada 15-19 actombrie a.c., in orasul Koper, Slovenia si a reusit sa uneasca federatiile de Karate WUKF, Karate traditional si Kyokushin. La competitie, au luat startul 1200 de sportivi din 42 de tari, acestia participand la categoriile cadeti 15-17 ani si seniori +18 ani, individual si echipe. CS Ippon Medias a fost reprezentat in lotul national de catre Andreea Topa si Victor Tatomir, ambii cadeti.

Andreea si Victor

„Victor si Andreea sunt cei mai titrati sportivi ai CS Ippon Medias in anul competitional 2015, cu rezultate exceptionale la competitiile interne si internationale. In luna iunie, la Campionatele Europene din Belgia, ambii sportivi au demonstrat o forma extraordinara, ocupand locul I (Andreea Topa – locul I Kumite Shobu Sanbon cadeti -55kg, locul II Kata Shotokan cadeti; Victor Tatomir – locul I Kumite Shobu Sanbon -60kg cadeti, locul III Kata Wado Ryu cadeti). De asemenea, ei au facut parte din echipele Romaniei de Kumite, alaturi de care au urcat pe podiumul european.

Noi am avut mare incredere in ei, desi anul competitional a fost unul lung si greu, iar presiunea participarii la primul Campionat Mondial UWK a fost clar una foarte mare. De altfel, pentru ei a fost si ultima competitie majora la nivel de cadeti, urmand ca de anul viitor sa treaca la categoria de juniori.

In Slovenia, Andreea a devenit campioana mondiala la categoria Kumite Shobu Sanbon cadeti -55kg si a ocupat locul IV la Kata Shotokan cadeti. De asemenea, ea a facut parte din echipa de kumite feminina si a obtinut medalia de argint.

Victor a luptat la Kumite individual cadeti -70kg, unde s-a clasat pe locul V, pierzand in sferturi cu un sportiv american, care apoi a si castigat categoria. La kumite echipe, a reusit sa castige medalia de aur alaturi de colegii lui de echipa, devenind campioni mondiali UWK.

Toate aceste rezultate obtinute le incununeaza munca de atatia ani si ii recomanda ca pe niste sportivi exceptionali, care fac sa rasune imnul Romaniei in lume. Suntem fericiti sa antrenam asemenea elevi, multumim parintilor pentru sprijin si speram ca toti sportivii CS Ippon sa continue sa-i faca mandri pe medieseni!”, mi-a spus Dorin Tichindelean – antrenor principal CS Ippon Medias, antrenor emerit al Federatiei de Karate WKC.

Comentarii

76 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.