Copsa Mica: Exercitiu de alarmare-evacuare cu tematica incendiu

Miercuri, 19 aprilie a.c., a avut loc un amplu exercitiu de alarmare pentru situatii de urgenta, a localitatii Copsa Mica. Exercitiul a verificat activitatea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Copsa Mica si a SVSU Copsa Mica in managementul situatilor de urgenta provocate de un incendiu.

Situatia ipotetica a exercitiului (generata de un incendiu la o casa, din cart. Tarnavioara) a constat in cateva urmari:

  • Scoaterea din imobil si transportul a 2 persoane ranite spre cel mai apropiat spital;
  • Localizarea si stingerea incendiului care s-a propagat si la casele invecinate datorita conditiilor meteorologice nefavorabile (vant puternic).

La exercitiu au participat 12 Pompieri voluntari, 1 echipaj SMURD, Politia Nationala, Politia Locala, CLSU Copsa Mica si un echipaj de la Pompierii Militari Medias.

Exercitiul a fost coordonat si pregatit de catre seful SVSU dl. Vasiu Dan si a fost monitorizat de reprezentantii ISU “Cpt. Dumitru Croitoru” al judetului Sibiu. Azi pompierii copseni vor participa si la amplul exercitiu de testare a sirenelor – Prociv 2017 – care are loc la nivel national.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.