Cinema-Edu revine la Medias!

In lunile mai si iunie a.c., cu sprijinul Romgaz, proiectul Cinema-edu continua si in acest an in orasele Ploiesti, Craiova, Medias, Targu Mures si Roman. Cinema-Edu a pus trei filme in valiza si in curand porneste prin tara. Pe 26 si 27 mai educatia cinematografica devine materie de studiu pentru elevii din Medias, la Cinema Mediensis.

banner cinema edu 2015

Elevii de liceu parasesc orele de curs pentru evenimentele Cinema-Edu, unde pot vedea trei filme de arta multipremiate si pot dezbate impreuna cu invitatul nostru special, criticul de film Florin Barbu, teme ca maturizarea si formarea identitatii personale, urmele lasate de razboaie,  prietenia si familia din trei perspective diferite. De asemenea, ei isi vor insusi o serie de elemente de gramatica filmului.

Florin Barbu scrie pentru BeWhere si Agenda LiterNet si a facut parte din juriul nominalizarilor la Premiile Gopo 2015.

Primul film, Bekas (r. Karzan Kader) ne arata aventura a doi frati kurzi ce traiesc in Irakul anilor ’90 si care, dupa ce vad o parte din Superman la cinematograful din oras, pleaca intr-o calatorie ce are ca destinatie finala America. 

Cinema-edu aduce in premiera Phoenix, (r. Christian Petzold), un film  a carui actiune se desfasoara in 1945.  Nelly este o supravietuitoare a Holocaustului care se intoarce din propria „cenusa” in orasul natal, Berlin, precum pasarea mitologica, Phoenix. Dupa ce un doctor i-a refacut chipul complet desfigurat, ea il cauta pe Johnny, sotul ei, despre care nu mai are nicio veste.Din caravana mai face parte si Ida (r. Pawel Pawlikowski), pelicula castigatoare a Premiului Oscar pentru cel mai bun film strain in 2015, care ne prezinta calatoria transformatoare a Annei, o tanara orfana ce urmeaza sa depuna juramantul la manastirea unde crescut, dar care trebuie sa petreaca o saptamamana cu singura ei ruda in viata, prima ei saptamana petrecuta in afara manastirii.  

Mai multe informatii despre filme si despre editiile anterioare ale proiectului Cinema-Edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.