Cedrik-Marcel Stebe, castigator la Sibiu Open

Cel mai important turneu de tenis masculin din Romania, Sibiu Open, s-a incheiat ieri cu o finala extrem de disputata intre principalul favorit al turneului, germanul Cedrik Marcel Stebe si spaniolul Carlos Taberner.

Stebe este clasat in acest moment pe locul 90 in clasamentul ATP in timp ce adversarul sau era clasat pe locul 226 inainte de acest turneu. Finala a inceput, cum era de asteptat, cu Stebe la conducerea partidei. Germanul a reusit primul break-ul si conducea cu 3-0. Sub presiune continua, Taberner a inceput sa isi regleze tirul si s-a apropiat de Stebe, nu suficient insa ca sa ii smulga primul set. 6/3 pentru Stebe in primul set.

Desi evident cu sanse mai scazute dupa cum a decurs primul set, Taberner nu a cedat lupta, ba chiar a inceput foarte bine setul secund. Fiecare jucator si-a castigat serviciul iar la 3-2, Taberner a avut ocazia sa smulga breakul. Dupa o serie de 4-5 avantaje plimbate de la unul la altul, Stebe si-a protejat serviciul, a egalat la 3 si a castigat apoi si celelalte game-uri ramase de jucat pentru a inchide partida cu doua seturi in oglinda, 6/3, 6/3.

Cea mai solida arma a castigatorului a fost primul serviciu. Stebe a castigat 79% din punctele pe peimrul serviciu fata de doar 55% cat a inregistrat Taberner. La fel, pe serviciul secund germanul a avut un procentaj de 43% mingi castigate fata de 34% spaniolul. Si la asi Stebe conduce, cu 3/2. Germanul si-a creat mult mai multe oportunitati de break, nu mai putin de 18 mingi, din care a castigat 5. Taberner a obtinut doar 10 mingi de break, fructificand doar doua.

„A fost un turneu greu, dificil din cauza vremii, dar cel mai solid de pana acum. Am avut un tablou extrem de puternic, cu 12 jucatori ce au participat la US Open, 7 dintre ei chiar pe tabloul principal, cu Tommy Robredo si, iata, cu Cedrik Marcel Stebe, component al echipei nationale a Germaniei pe care tocmai a dus-o in grupa mondiala, ca si castigator. Sibiu Open ramane cel mai important turneu de tenis masculin din Romania iar anul viitor ne dorim sa devenim atractivi pentru si mai multi sportivi de top”, spune directorul turneului, Marius Vecerdea.

In primul tur, Stebe a jucat impotriva lui Vlad Dancu, castigatorul turneului deschis si sportivilor amatori, meci pe care l-a castigat foarte greu, in doua seturi incheiate la tiebreak. In urmatorul tur a jucat impotriva lui Inigo Cervantes, jucator alaturi de care Stebe se antreneaza frecvent. Spaniolul a avut minge de meci in setul secund insa Stebe a revenit, a castigat setul la tiebreak si l-a spulberat in setul 3 cu 6/2. L-a eliminat in trei seturi pe italianul Napolitano si apoi in semifinale pe prietenul si colegul sau Maximilian Marterer. Cei doi au chiar acelasi antrenor. De cealalta parte, Taberner a avut un turneu mult mai usor. Spaniolul nu a avut nevoie de trei seturi in nicio partida pentru a castiga, majoritatea seturilor fiind incheiate la 6/1 sau 6/2. Fratangelo a fost cel mai dificil adversar al sau, setul secund avand nevoie de tiebreak.

Sibiu Open a ajuns la cea de-a sasea editie. Primele cinci au fost castigate de Adrian Ungur (2012), Jaroslav Pospisil (2013), Jason Kubler (2014), Adrian Ungur (2015) si Robin Haase (2016).

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.