Cahlele transilvanene de la Teracota Medias ajung la Muzeul Astra

Vineri, 13 iulie a.c., ora 13:00, se deschid portile Pavilionului din Jina de la Muzeul Astra pentru o expozitie de cahle pictate, manufacturate in Medias la ultima fabrica de sobe cu cahle presate si pictate manual din Romania.

Expozitia „Teracota, mon amour!” este o colaborare intre Asociatia Imbold si Teracota Medias cu scopul de a atrage atentia asupra unor mestesuguri si manufacturi pe cale de disparitie pentru a le ajuta sa supravietuiasca si sa sa adapteze la secolul 21. 

Pâna acum, parti din expozitie au fost expuse la Noaptea Alba a Galeriilor in Bucuresti, de Ziua Nationala a României in cetatea Alba Iulia, la Castelul Cantacuzino din Zamora si in cadrul Romanian Design Week la Acuarela. 

La eveniment va fi prezenta o parte din mica echipa a fabricii, inclusiv tanara sculptorita Costescu Nicoleta Iulia, absolventa a Universitatii Nationala de Arte din Bucuresti.  Alaturi de piesele ceramice, in cadrul „Teracota, mon amour!” vor fi expuse mai multe sobe mobile cu cahle pictate lipite cu pamant galben.

In cadrul vernisajului, unul dintre mesterii presatori ai Teracota va sustine un workshop de manufacturat cahle folosind exclusiv tehnici si unelte traditionale, utilizate in fluxul zilnic de productie al fabricii. 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.