Azi debuteaza ora de scoala la muzeu

Global Mindscape, in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti, Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu si Institutul de Stiinte ale Educatiei lanseaza proiectul cultural Patrimoniul muzeal – instrument de invatare, desfasurat in perioada octombrie-noiembrie 2015 si cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul vine in completarea Caravanei Muzeelor, continuand demersurile de punere in valoare a domeniului muzeal din perspectiva copiilor.

Scoala MAL (2)

Orele de scoala la muzeu debuteaza in ziua de miercuri, 7 octombrie la Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu si continua in Bucuresti la Muzeul Theodor Aman, Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu) si la Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck. Noutatea abordarii este oferita de inversarea raportului practicat in general: activitatile educative desfasurate in muzee vor fi initiate pornind de la disciplinele studiate la scoala, nu de la tipul de patrimoniu caracteristic unui muzeu (arta, istorie, literatura s.a.). Astfel, in cadrul proiectului se vor avea in vedere urmatoarele discipline: 

  • Stiinte ale Naturii – din aria curriculara ”Matematica si Stiinte ale Naturii” pentru clasele I-IV
  • Biologie pentru clasa a V-a si Chimie pentru clasa a VII-a – din aria curriculara ”Matematica si Stiinte ale Naturii”

afis Sibiu-01

Colaborarea dintre specialistii in educatie scolara, cadrele didactice si specialistii in educatie muzeala se va concretiza prin realizarea unor kituri educative care vor cuprinde materiale multimedia, informatii pentru cadrele didactice din invatamantul primar si gimnazial si fise educative pentru copii, precum si prin desfasurarea unor ore de scoala la muzeele partenere. In plus, vor fi organizate doua sesiuni de formare pentru profesori si invatatori – una la Sibiu si una la Bucuresti. In cadrul sesiunilor se vor prezenta rezultatele proiectului, kiturile educative si modul in care muzeul poate fi folosit drept spatiu creativ si atragator pentru lectiile de scoala.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.