Artistii medieseni participa la ”International Street Art Festival”

Mediesenii Catalin Precup si Saddo vor paticipa la ”International Street Art Festival”. Peste 200 mp de picturi pe ziduri, concerte, workshopuri de pictura, conferinte sunt cateva din ingredientele evenimentului ”International Street Art Festival”, ce se va desfasura in Sibiu, in perioada 17-23 august a.c..
In cadrul Festivalului vor performa pentru sibieni, in ordine alfabetica: Bogdan Constantin, Cy, Dandu AlexanDRU, Lavinia Cretu, Stefan Cretu, HOMEBOYLDJ, Kitra, Stefan Doru Moscu, Orion, Ortaku, Dan Raul Pintea, Pisica Patrata, Lucia Praporgescu, Catalin Precup, PREN, SADDO, Marius Strugariu, SweetDamageCrew, Treipic, ZED1, Alexandra Zidariu.

Dan Perjovschi

Invitat special este Dan Perjovschi. Zidul sau de langa Teatrul National Radu Stanca, cu titlul „Inapoi la scoala” Dan Perjovschi + FITS, va face parte din primul tur de arta stradala din Romania, care se va inaugura in acest an, prin lucrarile artistilor invitati la festival. Dan Perjovschi va avea si o conferinta-dialog, in prima zi a festivalului, cu tema „Arta in spatiul public: critica, decorativa, conceptuala, populara, conformista sau angajata?”

Saddo Bangkok 1993
SADDO, artist ilustrator si muralist, si-a inceput cariera artistica in calitate de fondator al unuia dintre primele colective de arta de strada din Romania, loc de joaca, intr-un timp cand un artist proaspat absolvent nu are alte posibilitati decat de a fi designer grafic sau profesor. Dar activitatea sa de street art a adus o nota de distractie proaspata, felul lui de a percepe arta si lumea i-au deschis portile la multe proiecte diferite, comisioane pentru agentii de publicitate, colaborari cu galerii din Bucuresti, Viena, Berlin, Copenhaga, Stockholm, New York, Los Angeles, Montreal, Glasgow, Salvador, etc.

In prezent, Catalin Precup traieste si creeaza in Sibiu. A expus in tara si in afara ei, in ciuda cronofagiei stadiilor succesive in care amesteca si decanteaza fragmente figurative, adesea ermetice, onirice si fantastice, spre accederea la opera-panaceu.

Catalin Precup
De la primele desene dupa mediul rural, apoi dupa carti de povesti si reviste de banda desenata, trecand prin orele de atelier de la scoala generala si liceu, pana la revelatia cauzata de contactul vizual cu reproducerea „Canibalismului autumnal”, traverseaza o prima etapa de ratacire. Ratacire pentru ca, din punctul lui de vedere, creatia/actul creator este o cautare a sinelui, un proces de „individuatie”, cum ar zice Jung. La inceput nu poti decat sa orbecai ca intr-o matrice.
Abia intre 2000-2004, cand urmeaza cursurile Universitatii de arta si design din Cluj-Napoca, la sectia Pictura, dibuieste un drum, lung si intortocheat. Cautarea sporeste prin amalgamarea procesului creator si contiguitatilor interogative cu alchimia, vazuta ca o metafora-raspuns pentru laborioasa deprindere a rabdarii si disciplinei, suprapunandu-se studiilor de masterat (2004-2006), la aceeasi universitate.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.