Artisti medieseni, la Sibiu International Street ART Festival 2016

Doi artisti medieseni, Saddo si Catalin Precup, participa, si in acest an, la Sibiu International Street ART Festival. A doua editie a Sibiu International Street ART Festival va avea loc in perioada 22 – 28 august a.c..

Saddo Bangkok 1993
Saddo

Line-up-ul festivalului, ce promoveaza libertatea exprimarii creative in spatiul urban, cuprinde peste 20 de artisti plastici care si-au confirmat prezenta si, totodata, contributia personala pe care o vor aduce Sibiului. Cele doua nume internationale sunt Fikos din Grecia si Francisco Camilo din Portugalia, iar din Romania ii vom avea, printre altii, pe: Kitra, Orion, Pisica Patrata, Saddo, Pren, Sweet Damage Crew, Treipic, Catalin Precup.

Catalin Precup
Catalin Precup

Lista artistilor street art care insufletesc zidurile din oras cu amprenta lor stilistica este completata de Cedry2k si All This Band, cei care vor intretine atmosfera de festival cu muzica lor. Lucrarile din aceasta editie au tema „Invata sa zbori” si vor fi realizate in continuare pe scoli. Se va picta atat pe cele pe care s-a pictat anul trecut, unde mai sunt calcane libere, cat si pe cateva noi, care vor intra in Primul Tur de Arta Stradala din Romania.

Tot in acest an va fi realizata si o harta, cu ajutorul careia acest tur va fi promovat in centrele de informare turistica. Turul de Arta Stradala presupune doua ore de mers relaxat cu bicicleta si reprezinta o ocazie inedita de a vedea si alte zone ale orasului, nu doar Centrul Istoric.

Pentru a face arta stradala si mai accesibila sibienilor, in fata Magazinului Dumbrava se va executa o lucrare mare 3D de catre artistul roman cu domiciliul in Paris, Cristian Truca. Pe langa realizarea de picturi murale, in cadrul festivalului vor mai avea loc workshop-uri, conferinte, proiectii si concerte.

afis_StreetArtFestival2016

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.