Arhitectura.5 organizat la Sibiu si Brasov

Filialele Ordinului Arhitectilor Sibiu-Valcea si Brasov-Covasna-Harghita se reunesc pentru prima data in cadrul unui eveniment unitar, Arhitectura.5. Organizat in prima faza la Sibiu si apoi la Brasov, Arhitectura.5 ilustreaza productia de arhitectura din ultimii doi ani din cele 5 judete care cuprind peste 500 de arhitecti. Acestia au inscris in concurs cele mai bune lucrari, analiza si nominalizarea lor urmand sa aiba loc la Sibiu, intre 5 si 7 octombrie iar premierea in data de 19 octombrie, la Brasov.

Noul format al „Anualelor de arhitectura” doreste sa imbogateasca traditionala expozitie concurs printr-o serie de evenimente conexe dedicate rolului arhitecturii de calitate. „Evenimentul central al Arhitecturii.5 este premierea celor mai bune lucrari de arhitectura din cele cinci judete si expozitia publica aferenta. Lucrarile vor fi selectate de un juriu format din personalitati recunoscute in domeniul arhitecturii, dar si din afara acestuia”, spune Gabriel Rosca, presedintele filialei Sibiu-Valcea a Ordinului Arhitectilor din Romania.

Concursul este structurat pe sapte sectiuni diferite: arhitectura-locuire, arhitectura-alte functiuni in afara celei de locuire, arhitectura spatiului public, restaurare/reabilitare/interventii pe fondul construit, amenajare de interior/scenografie, design de obiect si proiecte nerealizate. Pentru fiecare sectiune se va acorda un singur premiu, finantat din Timbrul Arhitecturii. Dupa gala de premiere, care va avea loc la Brasov, expozitia cu cele 48 de lucrari va fi expusa la Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe si Ramnicu Valcea.

In Sibiu, lucrarile vor putea fi vazute in Piata Mare in perioada 5 octombrie – 17 octombrie. Juriul care va analiza lucrarile inscrise in cele 7 sectiuni este compus din arh. Mirela Vladuta (Bucuresti), arh. Klaus Birthler (Reghin), arh. Stefan Ghenciulescu (Bucuresti), arh. Tiberiu Bucsa (Cluj – Napoca), prof. dr. Vintila Mihailescu (Bucuresti).

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Un comentariu


  1. Stiti … ce frumos este cand toata lumea zambeste si incearca sa ascunda oceanul de mizerii din Sibiu, Brasov si Bucuresti…

    aaaa… nu stiu d-nii arhitecti despre ce vorbesc… Luati de va minunati:
    http://topinvestromania.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.